preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati i odmora

Prognoza vremena

 
TEBI, ŠKOLO MOJA
 
Poklanjam ti ovu pjesmu,
školo moja draga.
S tobom dijelim
najljepše trenutke djetinjstva svoga.
S tobom dijelim zvuk zvona
i sve što  život nosi:
radost i tugu
prijateljstvo i ljubav.
 
Ti si moj drugi dom,
najbolja učiteljica života.
Ti si izvor moga znanja,
svjedok uspjeha i neuspjeha.
Ti si moja nada,
moja snaga,
ti si budućnost moja.
 
Volim te, školo!
 
Poklanjam ti ovu pjesmu
jer si gnijezdo moje sreće, mojih nespokoja.
Uspomena na tebe
bit će sjajna poput zvijezde
koja blista noću.
 
 
 
                                                  Novinarska skupina 2008./09. i voditeljica Branka Hecer
Korisni linkovi
Učenje

Elektronički dnevnik
 • e Dnevnik

Zabava

Školski pretinci

INA d.d.

 Zahvala Sponzoru

 

INA - Industrija nafte, d.d. sponzorira Osnovnu školu Zvonimira Franka, Kutina u školskoj godini 2020./2021. nabavu prijenosnih računala za učionicu Posebnog razrednog odjela učenika s teškoćama u razvoju.

INA - Industrija nafte, d.d. - najveća nacionalna naftna kompanija, sponzorira Osnovnu školu Zvonimira Franka, Kutina u opremanju učionice Posebnog odjela učenika s teškoćama u razvoju.

Ovim sponzorstvom omogućava se dodatna podrška učenicima s teškoćama u razvoju, njihovim roditeljima i Školi.

 

Udruga Lijepa naša
 
 
Portal za škole

 

Ministarstvo

 

CARNet

Želim znati
Novosti iz CarNet-a
25.02.2021. 13:21
Uspostavlja se 100 Gbit/s mrežna e-infrastruktura u sklopu projekta HR-ZOO
Danas su potpisana dva ugovora kojima započinje izgradnja mrežne komponente nove nacionalne e-infrastrukture Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO). Mrežna komponenta će osigurati 100 Gbit/s veze podatkovnih centara HR-ZOO, a ... The post Uspostavlja se 100 Gbit/s mrežna e-infrastruktura u sklopu projekta HR-ZOO appeared first on CARNET .

23.02.2021. 17:02
INFO Najava radova – Sisak – 26.2.2021 u 00:30
Postovani, CARNET NOC je zaprimio obavijest o radovima u mrezi Hrvatskog telekoma na medjugradskoj vezi Zagreb – Sisak, koji ce se odvijati u petak 26.2.2021 od 00:30 do 03:00 sati. ... The post INFO Najava radova – Sisak – 26.2.2021 u 00:30 appeared first on CARNET .

22.02.2021. 09:02
CARNET kreće s novim nizom edukacija
CARNET započinje novi niz webinara i virtualnih radionica namijenjenih svim odgojno-obrazovnim djelatnicima koji žele steći ili unaprijediti vlastite kompetencije u osmišljavanju i provođenju nastave u virtualnom okruženju ili po kombiniranom ... The post CARNET kreće s novim nizom edukacija appeared first on CARNET .

19.02.2021. 12:41
Projekt e-Škole kao primjer dobre prakse na konferenciji ,,Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj”
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizira mrežni događaj pod nazivom ,,Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj" koji će se ... The post Projekt e-Škole kao primjer dobre prakse na konferenciji ,,Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj” appeared first on CARNET .

17.02.2021. 15:50
STEM School Label - Kako da moja škola postane STEM škola?
Mislite li da vaša škola ima jasno određen STEM plan i strategiju? Smatrate li svoju školu kompetentnom STEM školom? Pozivamo vas da odgovore na ova pitanja potražite kroz sudjelovanje na ... The post STEM School Label - Kako da moja škola postane STEM škola? appeared first on CARNET .

Naslovnica

Svjetski dan voda - voda za sve

 

SVJETSKI DAN VODA – VODA ZA SVE


       Proslava Svjetskog dana voda 2019., pod nazivom "Nikoga ne smijemo ostaviti po strani - Voda za sve", održana je u Nacionalnom parku Plitvička jezera u hotelu Jezero.

         Hrvatske vode organizirale su i ove godine natječaj "Najmlađi za vode Hrvatske 2018. – 2019." Naša Škola sudjelovala je na Natječaju s 8.b razredom. Mentorice su bile: Ana Demut, dipl. knjižničar, stručni suradnik savjetnik, Andrea Kostelac, dipl. učitelj engleskog jezika te Marina Malnar, prof. biologije i kemije.

         Učenici su izrađivali edukativnu, dvojezičnu slikovnicu  - IMAMO I ČUVAMO PLITVIČKA JEZERA /WE HAVE AND TAKE CARE OF THE PLITVICE LAKES.

         O sudjelovanju na Natječaju počeli smo razgovarati tijekom mjeseca rujna. Bio je to neobičan početak. Učenica I.B. (8.b) došla je u knjižnicu posuditi knjigu te pitala knjižničarku može li se dalje nastaviti suradnja na sličnom projektu tijekom ove školske godine. Naime, učenici, tada 7.b razreda, pobijedili su prošle godine na istom Natječaju kada su izradili TAKTILNU SLIKOVNICU, a za to im je uručena nagrada u Kopačkom ritu. Dodjeli nagrada tada su prisustvovala sva nagrađena djeca i mentori u Natječaju jer je glavna svečanost proslave Svjetskog dana voda 2018. bila otkazana i nije se održala zbog velikih poplava koje su zadesile Hrvatsku. Hrvatske vode su tom prilikom organizirale prijevoz autobusom, a u dogovoru s Javnom ustanovom PP Kopački rit, organizirale i razgledavanje multimedijskog centra i vožnju brodom.

Vrlo brzo ovoj ideji učenice priključili su se i drugi učenici istog razreda te su se u projekt i radionice uključile nastavnice Andrea Kostelac i Marina Malnar.

Krenuli smo. Dogovorili smo glavne likove te započeli stvarati priču.Radionice su se održavale u školskoj knjižnici tijekom sata razrednika te još dva puta tjedno kada su dolazili učenici koji nisu pohađali satove njemačkoga jezika. Izuzetno su se trudili!

Rad smo predali početkom veljače. Dugo je trajalo iščekivanje o rezultatima. Sudjelovale su 102 škole s 394 učenička rada u sedam kategorija. 

         Naš rad nije bio nagrađen, ali je od Povjerenstva Hrvatskih voda uz ostalih 5 radova pohvaljen za izuzetno zalaganje i doprinos u podizanju svijesti o zaštiti voda. Kako je rad sadržajem i porukom o zaštiti Plitvičkih jezera bio blizak lokaciji održavanja svečanosti, pozvani smo od strane Hrvatskih voda da ga svečano uručimo ravnatelju NP Plitvička jezera.

 

https://www.voda.hr/hr/djecji-kutak-novosti/rezultati-natjecaja-najmladi-za-vode-hrvatske-2018-2019

 

         Veselju nije bilo kraja!

Prema uobičajenoj praksi Hrvatskih voda, na glavnu svečanost obilježavanja Svjetskog dana voda bio je pozvan jedan učenik i jedan mentor.

         Uz prisutnost velikog broja uzvanika i gostiju u kongresnoj dvorani hotela Jezeronaša slikovnica je uručena direktoru NP Plitvička jezera Tomislavu Kovačeviću. Uručila ju je učenica 8.b razreda, Sara Bagić. Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić uručio je posebnu pohvalnicu Školi.

 

https://www.voda.hr/hr/djecji-kutak-novosti/dodijeljene-nagrade-najboljim-skolskim-projektima-u-natjecaju-hrvatskih-voda

 

         Boravak na Plitvicama bio je prekrasan! Nakon svečanog dijela te domjenka organiziran je obilazak Plitvica s vodičem. Uz prekrasni sunčan dan i ugodnu vožnju brodom došli smo i do Velikog slapa. Čarolija vode i Plitvica se ne može opisivati! Potrebno je doći!!!

         Svaki učenik dobio je poklon Hrvatskih voda za sudjelovanje u Natječaju. Bile su to: platnene torbe, majice, kape, rasporedi, časopisi i slikovnice. Pokloni su uručeni također i mentorima te ravnatelju. Naravno, tu su i zahvalnice.

         Hvala Hrvatskim vodama na njegovanju očuvanja voda i prirode koje provode kroz predavanja i Natječaj!

Također, zahvaljujemo na poklonima!

 

Hvala svima na suradnji!

 

                                   Tekst i fotografije: Ana Demut, dipl. knjižničar

                                                              stručni suradnik savjetnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: ANDREA MALOVIĆ   datum: 30. 3. 2019.

linkovi za nastavnike

linkovi za učenike

Jelovnik

Priloženi dokumenti:
Jelovnik za ozujak 2021..pdf


Prijevoz učenika

Upisi u srednju školu

E-DNEVNIK


 

 Pilot projekt: E-ŠKOLE


Osiguranje školske prehrane najpotrebitijima

Kalendar školske godine

Tražilica

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 12. 2009.

Danas: 293

Anketa
Što radite u slobodno vrijeme?


preskoči na navigaciju