preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati i odmora

Prognoza vremena

 
TEBI, ŠKOLO MOJA
 
Poklanjam ti ovu pjesmu,
školo moja draga.
S tobom dijelim
najljepše trenutke djetinjstva svoga.
S tobom dijelim zvuk zvona
i sve što  život nosi:
radost i tugu
prijateljstvo i ljubav.
 
Ti si moj drugi dom,
najbolja učiteljica života.
Ti si izvor moga znanja,
svjedok uspjeha i neuspjeha.
Ti si moja nada,
moja snaga,
ti si budućnost moja.
 
Volim te, školo!
 
Poklanjam ti ovu pjesmu
jer si gnijezdo moje sreće, mojih nespokoja.
Uspomena na tebe
bit će sjajna poput zvijezde
koja blista noću.
 
 
 
                                                  Novinarska skupina 2008./09. i voditeljica Branka Hecer
Školski pretinci

INA d.d.

Udruga Lijepa naša
 
 
Portal za škole

 

Ministarstvo

 

CARNet

Želim znati
Novosti iz CarNet-a
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 

05.11.2018. 10:07
Poziv na predstavljanje: Stare lektire u novome ruhu
U okviru Informativnog utorka, CARNET će predstaviti 72 nove inačice e-Lektira koje su objavljene na istoimenom portalu. Predstavljanje će se održati u utorak, 6. studenoga 2018. godine, u 10 sati u prostoru Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu 4.

31.10.2018. 12:50
Održan okrugli stol "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“
Prijevare putem interneta, računalne ucjene (ransomware), socijalni inženjering (phishing) i lažne vijesti (fakenews) samo su neke od tema o kojima se raspravljalo jučer na okruglom stolu "Ususret europskoj godini kibernetičke sigurnosti“ u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, a u sklopu Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti. 

25.10.2018. 12:17
Otvorene prijave na CUC 2018
Prijave na 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju CUC 2018 su OTVORENE i traju do 5. studenoga u 23:59 sati. 

Povijest škole
 
            
 

    Osnovna škola Zvonimira Franka, Kutina  

najmlađa je osnovna škola u Kutini.

Smjestila se u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića gdje je obgrljena mnogobrojnim drvećem, zelenim travnjacima i raznobojnim cvijećem.

Škola je dobila ime po narodnom učitelju Zvonimiru Franku na što smo veoma ponosni.

Kamen temeljac za školu položen je 4. srpnja 1980. god. , a svečano je otvorena 29. siječnja 1982. godine. S redovnim radom započela je 1. veljače 1982. god. kada je širom otvorila svoja vrata učenicima, roditeljima i djelatnicima.

Od 28. siječnja 1982. god. OŠ Zvonimira Franka pripojene su Područne škole Gojlo i Ilova, a PŠ Husain je ukinuta čiji učenici i nastavnici prelaze u Matičnu školu.

Otvaranjem ove škole rasterećene su nekadašnje škole 25. maj (danas OŠ Mate Lovraka) i 4. maj (danas OŠ Vladimira Vidrića).

Na početku svoga rada OŠ Z. Franka imala je 24 odjela i 578 učenika uključujući i područne škole. Ukupno je bio zaposlen 41 djelatnik, od toga je 30 učitelja.

U školi je bilo 16 specijaliziranih i funkcionalnih učionica.

Prvi ravnatelj škole bio je učitelj Stjepan Tkalec.

30.VI. 1986. god. tadašnji Savjet škole za ravnatelja imenuje učitelja Boru Galića koji uspješno vodi školu do 2015. god. kada odlazi u zasluženu mirovinu.

Nakon toga odlukom Školskog odbora za ravnatelja škole imenovan je dotadašnji pedagog Dario Duda koji od 5.7.2015. god. nastavlja upravljati školom.

Tijekom godina primjećuje se blagi pad učenika pa škola sada ima 440 učenika i 26 odjela. Zaposleno je 59 djelatnika, od toga je 41 učitelj razredne i predmetne nastave.

Godine 2002. god. škola dobiva status Međunarodne Eko škole. Ispunili smo postavljene kriterije i kao nagradu dobili Europsku Zelenu zastavu sa znakom Eko škole. Odabrali smo projekt zbrinjavanja otpada i kontinuirano oplemenjivanje i unaprjeđenje okoliša škole.

Zgrada ima moderan oblik, a unutrašnjost tijekom godina mijenja svoj prostor prema potrebama vremena i funkcija. Mnoge generacije učenika i učitelja provode najljepše godine svoga života upravo u ovoj školi.

                                                              Branka Hecer
 
 

Područna škola Ilova

 

   Do 1861. godine djeca iz Ilove, Zbjegovače i Batine išla su u školu u Kutini, i to samo dječaci. 1861. utemeljena je i sagrađena škola u Ilovi, za djecu oba spola. Zemljište na kojem se nalazi škola je dar grofova Nikole Sezcena i Ljudevita Erdodya. Prvi učitelj u toj školi bio je Dragutin Somogy, a školu je pohađalo trideset četiri dječaka i pedeset sedam djevojčica.

Školske godine 1961./62. svečano je obilježena 100. obljetnica djelovanja škole.

Već duži niz godina osjećala se potreba za dodatnim školskim prostorom jer je škola imala samo jednu učionicu, a broj učenika se povećao do sto dvadeset . I980. u Ilovu dolaze učitelji Nadica i Radovan Pančić i oni se zalažu za izgradnju nove škole. Kamen temeljac za novu školsku zgradu postavljen je 1. 5. 1982. godine.

Dana 29. 11. 1982. godine otvorena je nova školska zgrada, a staru školsku zgradu srušili su mještani dobrovoljnim radom u proljeće 1983. godine.

Znači škola u Ilovi djeluje punih 146 godina. Za to vrijeme oko 5000 djece je naučilo prva slova u ovoj školi.Učitelji su bili i nositelji cjelokupnog razvoja sela.

 

                                                                                                                                                                            

                                                              Maja Zagorac

 
 
 
                     
 

Područna škola Gojlo

 
    Zgrada PŠ Gojlo sagrađena je 1948. godine na brežuljku pokraj hrastove i bukove šume iznad centra sela.Generacije mjesnih učenika godinama su uljepšavale okoliš škole sadeći razno ukrasno grmlje i voćke oko nje. Prvih nekoliko godina školu polazi velik broj učenika. Tada je to bila osmogodišnja škola i pohađali su je učenici iz Ilove. Prostor škole od tri učionice, hodnika, zbornice, sanitarnog čvora i podrumskog dijela u kojem je bila školska kuhinja, nije bio dovoljan za sve učenike. Dio učenika išao je u današnji Društveni dom. U sklopu škole nalazi se prostor školskog stana u kojem je stanovalo mnogo učitelja. Osmogodišnja škola u Gojlu zatvorena je 1964. godine. Tada je to postala PŠ današnje OŠ Vladimira Vidrića, a izgradnjom OŠ Zvonimira Franka pripala je njoj. Najteže dane škola je imala u vrijeme Domovinskog rata. Tada se nastava održavala dva puta tjedno u podrumu obitelji Mesić jer su bile učestale zračne opasnosti. Godinama je bio problem s vodom, no taj problem je riješen kada je gospodin Boro Galić uz pomoć Grada dao sagraditi vodospremnik. Obnovljen je i krov škole koji je godinama prokišnjavao.
Danas školu rado posjećuju njezini bivši učenici i pokazuju je svojoj djeci ili unucima. Broj učenika u školi opada svake godine. Školske godine 2006./07. školu pohađa 14 učenika u sva četiri razreda. Rad je organiziran u dva razredna odjela i to prvi i drugi razred te treći i četvrti.
 
                                                                                                                                                                    
                                                                  Dorja Šlibar
 
 
 


 GRAD KUTINA.doc
 O ZVONIMIRU FRANKU.doc

linkovi za nastavnike

linkovi za učenike

Upisi u srednju školu

E-DNEVNIK


 

 Pilot projekt: E-ŠKOLE


Osiguranje školske prehrane najpotrebitijima


Kalendar školske godine

 

Priloženi dokumenti:
sk kalendar 18-19.jpg


TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 12. 2009.

Danas: 1

Anketa
Što radite u slobodno vrijeme?


preskoči na navigaciju