preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati i odmora

Prognoza vremena

 
TEBI, ŠKOLO MOJA
 
Poklanjam ti ovu pjesmu,
školo moja draga.
S tobom dijelim
najljepše trenutke djetinjstva svoga.
S tobom dijelim zvuk zvona
i sve što  život nosi:
radost i tugu
prijateljstvo i ljubav.
 
Ti si moj drugi dom,
najbolja učiteljica života.
Ti si izvor moga znanja,
svjedok uspjeha i neuspjeha.
Ti si moja nada,
moja snaga,
ti si budućnost moja.
 
Volim te, školo!
 
Poklanjam ti ovu pjesmu
jer si gnijezdo moje sreće, mojih nespokoja.
Uspomena na tebe
bit će sjajna poput zvijezde
koja blista noću.
 
 
 
                                                  Novinarska skupina 2008./09. i voditeljica Branka Hecer
Školski pretinci

INA d.d.

 Zahvala Sponzoru

 

INA - Industrija nafte, d.d. sponzorira Osnovnu školu Zvonimira Franka, Kutina u školskoj godini 2020./2021. nabavu prijenosnih računala za učionicu Posebnog razrednog odjela učenika s teškoćama u razvoju.

INA - Industrija nafte, d.d. - najveća nacionalna naftna kompanija, sponzorira Osnovnu školu Zvonimira Franka, Kutina u opremanju učionice Posebnog odjela učenika s teškoćama u razvoju.

Ovim sponzorstvom omogućava se dodatna podrška učenicima s teškoćama u razvoju, njihovim roditeljima i Školi.

 

Udruga Lijepa naša
 
 
Portal za škole

 

Ministarstvo

 

CARNet

Želim znati
Novosti iz CarNet-a
25.02.2021. 13:21
Uspostavlja se 100 Gbit/s mrežna e-infrastruktura u sklopu projekta HR-ZOO
Danas su potpisana dva ugovora kojima započinje izgradnja mrežne komponente nove nacionalne e-infrastrukture Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO). Mrežna komponenta će osigurati 100 Gbit/s veze podatkovnih centara HR-ZOO, a ... The post Uspostavlja se 100 Gbit/s mrežna e-infrastruktura u sklopu projekta HR-ZOO appeared first on CARNET .

23.02.2021. 17:02
INFO Najava radova – Sisak – 26.2.2021 u 00:30
Postovani, CARNET NOC je zaprimio obavijest o radovima u mrezi Hrvatskog telekoma na medjugradskoj vezi Zagreb – Sisak, koji ce se odvijati u petak 26.2.2021 od 00:30 do 03:00 sati. ... The post INFO Najava radova – Sisak – 26.2.2021 u 00:30 appeared first on CARNET .

22.02.2021. 09:02
CARNET kreće s novim nizom edukacija
CARNET započinje novi niz webinara i virtualnih radionica namijenjenih svim odgojno-obrazovnim djelatnicima koji žele steći ili unaprijediti vlastite kompetencije u osmišljavanju i provođenju nastave u virtualnom okruženju ili po kombiniranom ... The post CARNET kreće s novim nizom edukacija appeared first on CARNET .

19.02.2021. 12:41
Projekt e-Škole kao primjer dobre prakse na konferenciji ,,Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj”
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizira mrežni događaj pod nazivom ,,Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj" koji će se ... The post Projekt e-Škole kao primjer dobre prakse na konferenciji ,,Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj” appeared first on CARNET .

17.02.2021. 15:50
STEM School Label - Kako da moja škola postane STEM škola?
Mislite li da vaša škola ima jasno određen STEM plan i strategiju? Smatrate li svoju školu kompetentnom STEM školom? Pozivamo vas da odgovore na ova pitanja potražite kroz sudjelovanje na ... The post STEM School Label - Kako da moja škola postane STEM škola? appeared first on CARNET .

Povijest škole
 
            
 

    Osnovna škola Zvonimira Franka, Kutina  

najmlađa je osnovna škola u Kutini.

Smjestila se u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića gdje je obgrljena mnogobrojnim drvećem, zelenim travnjacima i raznobojnim cvijećem.

Škola je dobila ime po narodnom učitelju Zvonimiru Franku na što smo veoma ponosni.

Kamen temeljac za školu položen je 4. srpnja 1980. god. , a svečano je otvorena 29. siječnja 1982. godine. S redovnim radom započela je 1. veljače 1982. god. kada je širom otvorila svoja vrata učenicima, roditeljima i djelatnicima.

Od 28. siječnja 1982. god. OŠ Zvonimira Franka pripojene su Područne škole Gojlo i Ilova, a PŠ Husain je ukinuta čiji učenici i nastavnici prelaze u Matičnu školu.

Otvaranjem ove škole rasterećene su nekadašnje škole 25. maj (danas OŠ Mate Lovraka) i 4. maj (danas OŠ Vladimira Vidrića).

Na početku svoga rada OŠ Z. Franka imala je 24 odjela i 578 učenika uključujući i područne škole. Ukupno je bio zaposlen 41 djelatnik, od toga je 30 učitelja.

U školi je bilo 16 specijaliziranih i funkcionalnih učionica.

Prvi ravnatelj škole bio je učitelj Stjepan Tkalec.

30.VI. 1986. god. tadašnji Savjet škole za ravnatelja imenuje učitelja Boru Galića koji uspješno vodi školu do 2015. god. kada odlazi u zasluženu mirovinu.

Nakon toga odlukom Školskog odbora za ravnatelja škole imenovan je dotadašnji pedagog Dario Duda koji od 5.7.2015. god. nastavlja upravljati školom.

Tijekom godina primjećuje se blagi pad učenika pa škola sada ima 440 učenika i 26 odjela. Zaposleno je 59 djelatnika, od toga je 41 učitelj razredne i predmetne nastave.

Godine 2002. god. škola dobiva status Međunarodne Eko škole. Ispunili smo postavljene kriterije i kao nagradu dobili Europsku Zelenu zastavu sa znakom Eko škole. Odabrali smo projekt zbrinjavanja otpada i kontinuirano oplemenjivanje i unaprjeđenje okoliša škole.

Zgrada ima moderan oblik, a unutrašnjost tijekom godina mijenja svoj prostor prema potrebama vremena i funkcija. Mnoge generacije učenika i učitelja provode najljepše godine svoga života upravo u ovoj školi.

                                                              Branka Hecer
 
 

Područna škola Ilova

 

   Do 1861. godine djeca iz Ilove, Zbjegovače i Batine išla su u školu u Kutini, i to samo dječaci. 1861. utemeljena je i sagrađena škola u Ilovi, za djecu oba spola. Zemljište na kojem se nalazi škola je dar grofova Nikole Sezcena i Ljudevita Erdodya. Prvi učitelj u toj školi bio je Dragutin Somogy, a školu je pohađalo trideset četiri dječaka i pedeset sedam djevojčica.

Školske godine 1961./62. svečano je obilježena 100. obljetnica djelovanja škole.

Već duži niz godina osjećala se potreba za dodatnim školskim prostorom jer je škola imala samo jednu učionicu, a broj učenika se povećao do sto dvadeset . I980. u Ilovu dolaze učitelji Nadica i Radovan Pančić i oni se zalažu za izgradnju nove škole. Kamen temeljac za novu školsku zgradu postavljen je 1. 5. 1982. godine.

Dana 29. 11. 1982. godine otvorena je nova školska zgrada, a staru školsku zgradu srušili su mještani dobrovoljnim radom u proljeće 1983. godine.

Znači škola u Ilovi djeluje punih 146 godina. Za to vrijeme oko 5000 djece je naučilo prva slova u ovoj školi.Učitelji su bili i nositelji cjelokupnog razvoja sela.

 

                                                                                                                                                                            

                                                              Maja Zagorac

 
 
 
                     
 

Područna škola Gojlo

 
    Zgrada PŠ Gojlo sagrađena je 1948. godine na brežuljku pokraj hrastove i bukove šume iznad centra sela.Generacije mjesnih učenika godinama su uljepšavale okoliš škole sadeći razno ukrasno grmlje i voćke oko nje. Prvih nekoliko godina školu polazi velik broj učenika. Tada je to bila osmogodišnja škola i pohađali su je učenici iz Ilove. Prostor škole od tri učionice, hodnika, zbornice, sanitarnog čvora i podrumskog dijela u kojem je bila školska kuhinja, nije bio dovoljan za sve učenike. Dio učenika išao je u današnji Društveni dom. U sklopu škole nalazi se prostor školskog stana u kojem je stanovalo mnogo učitelja. Osmogodišnja škola u Gojlu zatvorena je 1964. godine. Tada je to postala PŠ današnje OŠ Vladimira Vidrića, a izgradnjom OŠ Zvonimira Franka pripala je njoj. Najteže dane škola je imala u vrijeme Domovinskog rata. Tada se nastava održavala dva puta tjedno u podrumu obitelji Mesić jer su bile učestale zračne opasnosti. Godinama je bio problem s vodom, no taj problem je riješen kada je gospodin Boro Galić uz pomoć Grada dao sagraditi vodospremnik. Obnovljen je i krov škole koji je godinama prokišnjavao.
Danas školu rado posjećuju njezini bivši učenici i pokazuju je svojoj djeci ili unucima. Broj učenika u školi opada svake godine. Školske godine 2006./07. školu pohađa 14 učenika u sva četiri razreda. Rad je organiziran u dva razredna odjela i to prvi i drugi razred te treći i četvrti.
 
                                                                                                                                                                    
                                                                  Dorja Šlibar
 
 
 


 GRAD KUTINA.doc
 O ZVONIMIRU FRANKU.doc

linkovi za nastavnike

linkovi za učenike

Jelovnik

Priloženi dokumenti:
Jelovnik za ozujak 2021..pdf


Prijevoz učenika

Upisi u srednju školu

E-DNEVNIK


 

 Pilot projekt: E-ŠKOLE


Osiguranje školske prehrane najpotrebitijima

Kalendar školske godine

TražilicaOglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 12. 2009.

Danas: 293

Anketa
Što radite u slobodno vrijeme?


preskoči na navigaciju