preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati i odmora

Prognoza vremena

 
TEBI, ŠKOLO MOJA
 
Poklanjam ti ovu pjesmu,
školo moja draga.
S tobom dijelim
najljepše trenutke djetinjstva svoga.
S tobom dijelim zvuk zvona
i sve što  život nosi:
radost i tugu
prijateljstvo i ljubav.
 
Ti si moj drugi dom,
najbolja učiteljica života.
Ti si izvor moga znanja,
svjedok uspjeha i neuspjeha.
Ti si moja nada,
moja snaga,
ti si budućnost moja.
 
Volim te, školo!
 
Poklanjam ti ovu pjesmu
jer si gnijezdo moje sreće, mojih nespokoja.
Uspomena na tebe
bit će sjajna poput zvijezde
koja blista noću.
 
 
 
                                                  Novinarska skupina 2008./09. i voditeljica Branka Hecer
Školski pretinci

INA d.d.

Udruga Lijepa naša
 
 
Portal za škole

 

Ministarstvo

 

CARNet

Želim znati
Novosti iz CarNet-a
19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

29.08.2018. 10:24
Webinar za učenike i roditelje: analitike učenja u e-Školama
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizira webinar na temu sustava za analitike učenja koji je osmišljen u okviru pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

28.08.2018. 13:51
Pilot projektom e-Škole značajno povećana digitalna zrelost 10 posto hrvatskih škola
Povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola glavni je rezultat uspješno završenog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET započela s partnerima 2015. godine. 

02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

Eko škola
                                           
                      Osnovna škola Zvonimira Franka – Kutina uključila se 2002. godine u program Međunarodne Eko-škole. Procjenom stanja okoliša odabrali smo projekt zbrinjavanja otpada i kontinuirano oplemenjivanje i unapređivanje okoliša. Sadržaje projekta ugradili smo u sve oblike neposrednog odgojno-obrazovnog rada. Ustrojili smo novi oblik učeničke zadruge sa sekcijama ekologa, povrtlara, cvjećara, ratara, uzlanja, zadruga-suveniri. Okoliš naše škole površine je 35.000 m2.Škola je zagrljena s preko tisuću sadnica i ukrasnog bilja. Obzirom na veličinu škole i površinu vanjskog okoliša, u školi je nastajala velika količina otpada koji se najvećim dijelom sastojao od organskih tvari – biootpad i otpadni papir. Biootpad smo zbrinuli kompostiranjem u vrlo jednostavnoj kompostani. Kompost rabimo pri uzgoju cvjetnica i sadnica. Otpadni papir učenici sami razvrstavaju u učionicama. Svaki razredni odjel izradio je, zajedno sa svojim razrednim učiteljem, koš od prirodnog materijal za stari papir. Tako sakupljen papir učenici odlažu u posebno spremište za papir u blizini škole. Odvoz papira vrši Unija-Zama. Ovakvim zbrinjavanjem otpada smanjili smo troškove čestih odvoženja kontejnera za otpad. Planskim i smišljenim radom u okolišu škole formirali smo životne zajednice našeg zavičaja:školski park, baru-biološki bazen, travnjak, cvijetnjak, kamenjar. U životne zajednice kontinuirano prenosimo i njegujemo autohtone biljne vrste iz prirodnog okoliša, kako bismo očuvali zavičajnu biološku raznolikost. Posebno smo ponosni što se u našem okolišu nalaze zaštićene, ugrožene, osjetljive i prorijeđene biljne vrste našeg zavičaja. Učenici naše škole mogu neposredno doživjeti prirodu, promatrati je, osjetiti je, dodirnuti je, čuti i tako je zavoljeti i očuvati. Unutrašnji pristor škole oplemenjen je i ispunjen maštovitim i kreativnim radovima učenika i učitelja.
                   Za Projektni dan naše škole izabrali smo
3. svibnja (Dan Sunca). Tog dana rad je uspješno organiziran u nekoliko radionica: likovnoj, glazbenoj, informatičkoj, dramskoj,  novinarskoj, strani jezici, ekološki kviz, poučna staza-Betlehem. Mi nismo najbolji ali smo prepoznatljivi. Prepoznatljivi smo po okolišu škole, pravoj učionici na otvorenom, o čijem uređenju trajno brinu učenici i zaposlenici škole. Certifikat i Zelena zastava priznanja su uspješnosti rada na projektu, ali ono najvrjednije što je proizašlo iz projekta je nova kvaliteta života i rada u školi.
 
                     
 
5. lipnja 2003. na Međunarodni dan zaštite okoliša, podignuta je Zelena zastava uz bogat kulturno-umjetnički program. Uz učenike, učitelje, roditelje, kuma i mnogobrojne goste, svečanosti su bili nazočni gradonačelnica grada Kutine te saborska zastupnica.
 
Povelja i Zelena zastava veliko su priznanje svim našim učenicima i djelatnicima, ali i poticaj i obveza u našem daljnjem radu.
 
Treba ih slijediti i ispuniti. Mi to hoćemo i možemo.
Odbor Eko-školelinkovi za nastavnike

linkovi za učenike

Upisi u srednju školu

E-DNEVNIK


 

 Pilot projekt: E-ŠKOLE


Osiguranje školske prehrane najpotrebitijima


Kalendar školske godine

 

Priloženi dokumenti:
sk kalendar 18-19.jpg


TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 12. 2009.

Danas: 8

Anketa
Što radite u slobodno vrijeme?


preskoči na navigaciju